Újra együtt a Jóbarátok – az irodában is Chandler, Joey, esetleg Rachel lennél a munkahelyeden? - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Újra együtt a Jóbarátok – az irodában is Chandler, Joey, esetleg Rachel lennél a munkahelyeden?

Written by on 2021.08.19.

Képzeljük el, hogy a szeptemberi irodai visszatérést követően a kilencvenes évek legsikeresebb sitcomjának szereplőivel találjuk szembe magunkat megszokott munkahelyünkön. A fénymásolónál álló Phoebe-t éppen kikerüli a kávét szorongató Joey, majd a meetingen Ross és Rachel közé sikerül leülni, amikor Chandler egy vicces megjegyzéssel oldja a leadási határidő okozta stresszt. Most ismét előtérbe kerül, hogy milyen is a munkahelyi személyiségünk. Egy kivételes, kutatók által összeállított személyiségteszt apropóján a Jóbarátok szereplőin mutatjuk be a munkahelyi személyiségtípusokat. Te milyen vagy, amikor dolgozol? 

A felfedező 
A sorozat igazi felfedezője Rachel, aki nemcsak a biztos anyagi háttered adó családját hagyta el, de nulláról indulva, pincérnőként, majd a divatszakmában egyre magasabbra törve valósította meg önmagát és álmait. Igazi felfedezőként az érzéseit követte, tágította komfortzónáját, a saját útját járta. Te vajon hasonlítasz rá? 

A különc 
Phoebe az igazi különc, és szereti, ha ezt elismerik. Az érzéseire hallgat mindig, teljesen biztos a saját ízlésében, elég csak egyéni öltözködési és zenei stílusára gondolni. A rá jellemző dolgok igazi mestere, legyen az a gitározás, csokis süti sütés vagy masszázs. Szereti, ha elismerik, hogy különleges. Magadra ismertél? 

A rendszerező
Ki más lehetne rendszerző, mint Monica, aki mindent előre eltervez, lételeme a rend és a rendszer. A nagyság szerinti sorrendbe rakott plüssállatoktól, a bútorok pontos helyének meghatározásán át a törölközők szisztematikus kezeléséig sok területen kiütközik ez személyiségében. Belépnél a Mónikások csapatába?  

A csupaszív 
Joey igazi társas lény, nemcsak a hölgyekért rajong, de a gasztronómia sem áll távol tőle. Legfontosabbak számára azonban a barátai, és a család, habár az ételét nem szívesen osztja meg másokkal. A többiek imádják, amikor pedig egyedül bérel lakást, nagyon hamar rájön, hogy a magányt nem neki találták ki. A tükörben te Joey-t látod? 

Az újító 
Pontosan senki sem tudja, mivel foglalkozott Chandler, azonban ő volt az, aki mert újítani, szembenézett félelmeivel, és egy teljesen más iparágban folytatta karrierjét. Hitt abban, hogy mindenki kiteljesedhet, ha szembenéz félelmeivel – és ez nemcsak a munkájára, hanem a magánéleti elköteleződésre, illetve a gyermekvállalásra is igaz volt nála. Mit gondolsz, lehet a személyiségtársad Chandler? 

A csapatjátékos 
Ross akkor sem csügged, ha elsőre nem sikerül valami, újrakezdi, mindig tanul a hibáiból, például úgy, hogy ne mondjon rossz nevet az oltárnál, vagy a barnító kezelésen ne csak a hátát színezze be, akár hatszor is. Ő igazi csapatjátékos, emberek (illetve a dinók) társaságában, és persze házasságban érzi jól magát, hiszen tudja, együtt egyszerűen minden csak jobb lehet. 

Az alábbi linken elérhető kérdésekre adott válaszok alapján bárki felmérheti, hogy a nyolc alap szakmai személyiségtípus közül melyik jellemző rá leginkább, és így azt is, hogy melyik Jóbarátok-szereplő lehetne az irodában. 
https://bit.ly/2VF94Bj


Reader's opinions

Leave a Reply