Újabb kampány indul az oltottság növelésére - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00


Újabb kampány indul az oltottság növelésére

Written by on 2021.08.23.

Ősszel újabb oltási kampány kezdődik Magyarországon, hogy minél több ember kérje a koronavírus elleni védőoltást. A kormányfő azt mondta: a negyedik hullám sem fogja elkerülni Magyarországot és a vírus ellen az egyetlen hatékony védekezés az oltás. Jelenleg 8 millió adag vakcina van raktáron, így ha valaki jelentkezik oltásra, egy héten belül megkaphatja azt.

Romlik a járványhelyzet a szomszédos országokban. Szlovéniában arra figyelmeztetnek, hogy a koronavírus gyors terjedése és az alacsony átoltottság miatt az ország ősztől katasztrofális helyzetben lesz. Szerbiában nem halad az oltási kampány: a fiatalok fele elutasítja a vakcinát. Szakértők szerint a héten elérheti a 3 ezret is a napi új esetszám. Szlovákiában is csökken az oltási hajlandóság. Besztercebánya megye mobil oltópontokat alakított ki, hogy olyan kistelepülésekre is elvigyék a vakcinát, ahol átlagosan 6 százalékos az átoltottság.

Tömeges antitest-tesztelés indult Izraelben a gyerekek között. Csaknem másfél millió 3 és 12 év közötti fiataltól vesznek mintát. Az óvodás és kisiskolás gyerekek oltást még nem kaphatnak Izraelben sem, és sok esetben tünetmentesen eshettek át a fertőzésen. A tervek szerint aki védett, akkor is járhat iskolába, ha egy társáról kiderül, hogy fertőzött.


Reader's opinions

Leave a Reply