A legnagyobb zenei cégek ünnepnapnak nyilvánították a rabszolgaság végének dátumát - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00


A legnagyobb zenei cégek ünnepnapnak nyilvánították a rabszolgaság végének dátumát

Written by on 2020.06.16.

A Warner Music Grop, a SonyMusic és a Spotify is emléknapként kezeli június 19-ét avagy a „Juneteenth”-t, azt a dátumot, amikor a rabszolgaság véget ért az USA-ban 1865-ben.

Rengeteg óriáscég állt már ki nyilvánosan az amerikai tüntetők mellett és a rasszizmus ellen, most pedig számos cég még tovább megy ebben az elköteleződésben, ahogy vállalati ünnepnappá nyilvánítják június 19-ét.A Warner Music Group múlt héten bejelentette, hogy fizetett szabadnapot ad a dolgozóinak ezen a napon, ezzel együtt azt szeretnék, hogy a Juneteenth-t ne egy szabadnapként kezeljék, hanem olyan időként, amikor tanulhatunk, visszaadhatunk és kapcsolódhatunk azon az úton, ahol folytatjuk a rasszizmus ellen vívott harcunkat.
A Sony Music szintén munkaszüneti nappá nyilvánította a dátumot, „amikor a meetingektől és az e-mailektől távol felismerhetjük ennek a történelmi napnak a fontosságát”-szól a közleményük.
Szintén csatlakozott a Spotify, ahol amellett, hogy ez a nap az amerikai dolgozók számára szabadnap, az egyik legnépszerűbb listájuk, a „New Music Friday” június 19-én, ami péntekre esik fekete előadók dalait fogja listázni.Reader's opinions

Leave a Reply