Operatív törzs: engedélyt kapott a kínai vakcina, a regisztráció sorrendjében fognak oltani - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

22:00 23:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

22:00 23:00


Operatív törzs: engedélyt kapott a kínai vakcina, a regisztráció sorrendjében fognak oltani

Written by on 2021.01.29.

A regisztráció sorrendjében oltják a jelentkezőket, jövő héttől bevonják a háziorvosokat is az oltási program végrehajtásába – közölte az operatív törzs tájékoztatóján a miniszterelnökség államtitkára. György István szerint 1800 háziorvos kap egy-egy ampulla Moderna vakcinát. Az ampullában 10 adag oltóanyag lesz, így 10 emberrel kell előre leegyeztetni, hogy a rendelőben, vagy otthon beadhassák nekik az oltást. 

Az országos tisztifőorvos bejelentette, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyezte a kínai Sinopharm vakcinát is idehaza. 

Eddig összesen 175 ezren kapták meg az oltást, a hét végéig pedig elhasználják a meglévő adagokat, így 200 ezre emelkedhet a beoltottak száma.

Az is kiderült, hogy határozottan jelezték az oltócsapatoknak, hogy a nap végére nem maradhat eloltatlan vakcina, de nem engedhető meg, hogy azt „egy épp arra járó polgármester kapja meg”.

Azt már korábban  a miniszterelnök is bejelentette, hogy jövő héten indulhat a regisztráción alapuló tömeges oltás. Orbán Viktor szerint minden a vakcinán múlik, az átoltottság függvényében lehet enyhíteni a korlátozásokon. Azt is hozzátette, hogy csak uniós vakcinával 880 ezer embert lehet március végéig beoltani, a kínai oltóanyag viszont   megduplázhatja ezt a számot. 

A kormányfő szavai alapján húsvét körül, tehát április elején nyithat az ország, erről március közepén lehet diskurzust folytatni. 


Reader's opinions

Leave a Reply