Külön embert állított a kormány az egyetemi modellváltásra, gigantikus pénzek mennek a felsőoktatásba a következő években - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 21:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 21:00


Külön embert állított a kormány az egyetemi modellváltásra, gigantikus pénzek mennek a felsőoktatásba a következő években

Written by on 2021.01.29.

Kormánybiztos felügyeli az egyetemek modellváltását és az új fenntartói modell működésével kapcsolatos kormányztai feladatok koordinációját – derül ki a miniszterelnök facebook posztjából. Orbán Viktor február elsejétől Stumpf Istvánra, a Miniszterelnöki Hivatal egykori miniszterére, alkotmánybíróra bízta ezt a feladatot. A kormánybiztos kinevezéséről és részletes feladatköréről szóló kormányhatározat várhatóan még pénteken megjelenik a Magyar Közlönyben.

Korábban az innovációs és technológiai miniszter beszélt arról, hogy példátlanul sok pénz jön az unióból a magyar egyetemekre . Palkovics László szerint az unió helyreállítási alapjából több mint 1500 milliárdot kap fejlesztésre a magyar felsőoktatás. Ezt az egyetemekre, az egyetem környéki innovációs ökoszisztéma építésére, valamint az egyetem és a technikumi rendszer közötti átmenet erősítésére fordítják.

A miniszterelnök a szokásos pénteki interjújában úgy fogalmazott, hogy ez történelmi esély és arra biztatta az egyetemeket, hogy „fontolják meg a modellváltást”, mert szerinte ezt a pénzt csak így lehet hatékonyan elkölteni.


Reader's opinions

Leave a Reply