Programajánló - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Programajánló

Written by on 2020.03.06.

Petra és Dóri a Reggeli Mannában ezen a héten a kutyás túraútvonalakkal, tanösvényekkel és természetesen a legjobb nőnapi programokat gyűjtötte csokorba!


Kutyabarát kirándulóhelyek

Csóványos a Börzsöny legmagasabb csúcsa, a ​kilátó​ból  csodás panoráma tárul a szemünk elé. A királyréti parkolótól 10 km (csak oda), 783 m a szintkülönbség, kiránduláshoz szokott kirándulással érdemes felkeresni. A Törökmezői tanösvény Törökmező és a Hegyes-tető között vezet egyenesen a Julianus-kilátóból​. Az útvonal 6,5 kilométer, ügyeljünk rá, hogy szendvics és víz (az utóbbi a kutyusnak is) legyen nálunk. A Vaskapu az egyik legnépszerűbb kirándulóhely Esztergom környékén. 3,7 km, gyalogosan kb. 50 perc, így kisebb kutyával vagy a csemetékkel is kiváló úticél! Visegrádon az Apátkúti-völgyben rejlő Kaán-forrás környéke különleges helyszín, mert a sekély víz miatt még a félősebb kutyák is boldogan pancsolhatnak a patakban. A pilismaróti Duna-part nem csak kutyabarát, de a dunai panoráma olyan csodaszép Zebegénnyel​ a háttérben, hogy évről évre egyre jobban beleszeretünk.

Nagyon fontos! Kutyával az erdőben és a vízparton is csak pórázzal szabad sétálni mind az erdei állatvilág, mind az arra járók miatt.


Tanösvények

A Pilisszentiván melletti Jági tanösvény teljes kört alkot, hossza 3,5 km, mely mintegy 2 óra alatt bejárható. A Vértes hegység déli oldalában található Nagy-Szénás tanösvény meredek szikla letörésekkel és mély völgyekkel tagolt, déli fekvése miatt a csapadékszegény hegyoldalakon mediterrán tájakra emlékeztető éghajlat alakult ki. A túra hossza 3,5 km, mely 3 óra alatt járható be. A Váci Ártéri Tanösvény az árterek nehezen megközelíthető világába enged betekintést, bokorfüzesek, puhafaligetek, keményfaligetek, vízi- és vízparti növények között sétálhatunk, és ha szerencsénk van, az állatvilágot is megfigyelhetjük közelebbről.


Nőnapi programok

Március 7- én ​ Virág Futást rendeznek Nőnap  alkalmából a Hármashatár-hegyen. Nincs verseny, nincs kötelező táv, de aki mind a hat szirom formájú kör lefutja a Határ-nyereg körül és összegyűjti a körök legtávolabbi végén lévő virágokat, az 17 km-t tudhat majd maga mögött a végén. Vasárnap 15 órától a Nemzetközi Nőnap alkalmából különleges programmal várja látogatóit a Ráth György-villa. A mi szecessziónk és a Drágakőre festve c. kiállítás alatt a vezetett séta során a résztvevők a századforduló korát megidéző jelmezekben ismerhetik meg a villa szecessziós enteriőrjeit és műkincseit, és minden hölgy vendégnek egy szál virággal kedveskednek. Hello Piac Nőnapi Design Vásár március 8-án vár mindenkit az Akvárium Klubban! Ruhák, kiegészítők, ékszerek, táskák vására most izgalmas programokkal egészül ki: smink-  és életmód-tanácsadás, workshopok csatlakoznak a kínálatba. A gyerekeknek külön foglalkozásokkal készülnek.


Ha többet szeretnél megtudni a programokról, hallgasd meg Petra és Dóri ajánlóját!


Reader's opinions

Leave a Reply