Down-szindrómás lány lett a Gucci új arca - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Down-szindrómás lány lett a Gucci új arca

Written by on 2020.07.09.

„Szükség van arra, hogy pozitívabbak legyünk és az embereknek esélyt kell adni nekünk, nem szabad olyan ignoránsan viselkedniük.”
Ellie Goldstein szerint itt az idő a fogyatékkal élő modellek számára! A brit modell az után ragadta meg a világ figyelmét, hogy a Gucci Beauty kampányának arca lett. A 18 éves lány beszélt arról, hogy nagyobb reprezentációra lenne szükség a médiában, a modellkedés iránti szenvedélyéről és arról, hogy milyen Down szindrómásnak lenni.Az olasz világmárka formabontó megoldásairól egyre többet hallani akár a kampányaik kapcsán, akár a márka szervezése körül. Az olasz Vogue magazinnal közreműködve még januárban indították el #theguccibeautyglitch felhívásukat, amiben különleges, a szokásostól eltérő megjelenéssel rendelkező modelleket kerestek. Így bukkantak Ellie-re, akit 6000 jelentkező közül választottak kampányuk arcának.

Az Essex-ben felőtt lány mindig arról álmodozott, hogy egy nap híres lesz. „Nagyon szeretem a figyelmet” – mesélte a Vogue magazinnak. Most a Gucci új és formabontó szerkesztésének köszönhetően végre a figyelem középpontjában van.
Ellie-t a londoni fotográfus, David PD Hyde fotózta a Mascara L’Obscur, a Gucci egyik új sminkjének kampányához. „A L’Obscure szempillaspirált olyan embereknek terveztem, akik egyediek, akik arra használják a sminket, hogy a saját módjukon meséljék el a történetüket, a szabadságról alkotott képüket” mondta Alessandro Michele, a Gucci kreatív igazgatója.

Annak ellenére, hogy születésétől Down szindrómával diagnosztizálták, Ellie soha nem hagyta, hogy az állapota gátat szabjon neki abba, hogy hogyan éli az életét. Miután 15 éves korában eldöntötte, hogy modell akar lenni, regisztrált egy ügynökséghez, akik kifejezetten fogyatékkal élő vagy különleges megjelenésű modellekkel foglalkoznak. Ellie Goldstein-t a Vogue magazin kérdezte.Ki volt a példaképed, szépségideálod?
A szépségideálom Marilyn Monroe; anyukámnak van egy könyve a hollywoodi sztárokról.

Hogyan írnád le a kapcsolatodat a szépséggel, szépségápolással?
Csodálatos! Nagyon szeretek sminkelni. Halvány színeket használok, hiszen ez áll jól a világos bőrömhöz. A legelső sminkeléssel kapcsolatos emlékem, hogy a nővérem, Amy sokszor kifestett, mikor én kb. két éves voltam ő pedig 10.

Hogyan csöppentél a modell világba?
15 éves koromban kezdődött. Anyukám megtalálta a Zebedee Managementet és úgy döntöttünk, csatlakozunk hozzájuk. A legjobb rész a modellkedésben, hogy megmutathatom magamat másoknak. Nagyon szeretek a kamera előtt lenni és megmutatni, milyen profin dolgozom.

A Zebedee elkötelezett amellet, hogy fogyatékkal élő és szokatlan megjelenésű modelleket mutasson be. Neked ez miért fontos?
A láthatóság nagyon fontos számomra. Szeretném, ha a világ látná, hogy bárkiből lehet modell és cselekedhet még fogyatékkal élőként is.

Tudnál nekünk egy kicsit mesélni a Down-szindrómával kapcsolatos tapasztalataidról?
Nincs negatív kapcsolatom ezzel kapcsolatban. Az egyetlen kihívás amivel szembe kell néznem, amikor az emberek előítéletesek velem kapcsolatban, például az anyukámhoz beszélnek helyettem amég rá nem jönnek, hogy én is tudok velük kommunikálni és ugyan olyan vagyok, mint ők, talán néhány dolgot lassabban értek meg.

Ezt hogyan küzdöd le?
Úgy, hogy önmagam vagyok. Amint az emberek realizálják, hogy tudok kommunikálni és tök jó jellemem van azonnal megváltoznak az irányomba és mosolyognak. Szükség van arra, hogy pozitívabbak legyünk és az embereknek esélyt kell adni nekünk, nem szabad olyan ignoránsan viselkedniük.

Milyen érzés volt az új Gucci kampányban indítani?
Csodálatos és elképesztő érzés részese lenni a Gucci Beauty kampánynak! Nagyon büszke vagyok magamra, különösen azért, mert ők választottak engem. Amikor a képekre nézek nagyon boldog vagyok és minden egyes lájk vagy komment a social médiában a világ minden tájáról szintén boldogsággal tölt el.

Rengeteg embernek lettél a példaképe. Érzel valamilyen felelősséget a követőidért?
Élvezem, hogy példakép lehetek. Azt mutatja, hogy ha követed az álmaidat és a vágyaidat akkor bármit elérhetsz.

Milyen tanácsot adnál azoknak, akik nem érzik magukat magabiztosnak a bőrükben?
Legyél önmagad és ne törődj azzal, hogy mások mit gondolnak rólad.

Mikor érzed magad a legszebbnek?
Én mindig szépnek érzem magam de akkor különösen amikor a médiában vagyok, éppen valamilyen modellkedéssel foglalkozom és egy szép sminket viselek.

A modellkedésen túl mi az, ami még érdekel?
Szeretem a drámát és a táncot, imádok olvasni és új szövegeket megtanulni.

Mik a terveid a jövőben?
Modellként szeretnék híres lenni. Az álmom, hogy egy nap a Vogue címlapján legyek és más nagy márkákkal is együtt dolgozhassak. A reményem és az álmom, hogy megmutathatom a világnak ki vagyok és mi mindent tudok elérni.


 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gucci Official (@gucci) által megosztott bejegyzés,


Reader's opinions

Leave a Reply