Minden, amit tudni lehet az Aretha Franklin filmről! - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Minden, amit tudni lehet az Aretha Franklin filmről!

Written by on 2020.07.01.

Az énekesnő még maga választotta ki Jennifer Hudsont a főszerepre


A Soul királynőjének története hamarosan szélesvászonra kerül. Aretha Franklin minden idők egyik legikonikusabb énekesnője, életének és karrierjének történetét pedig életrajzi filmben örökítik meg, amely a Respect, azaz Tisztelet címet viseli.
A főszerepet, Aretha Frankilint Jennifer Hudson játssza, aki a Dremagirlsben nyújtott alakításáért Oscar-, Golden Globe- és Bafta-díjat is nyert, és a trailert látva ez a film is díjesőt jelenthet számára. Franklin még 2018-as halála előtt maga választotta ki a színésznőt arra, hogy eljátssza őt, valamint producere is volt a mozinak.Hudson így nyilatkozott: „Óriási megtiszteltetés részese lenni annak, hogy Ms. Franklin története a közönség elé kerüljön, akik rajonganak érte a szerte a világon. Ő minden idők egyik leginkonikusabb és legtehetségesebb előadója és egy valóra vált álom megformálni a különleges élettörténetét a filmvásznon.”
A filmben szintén szerepet kapott Marc Maron, Mary J. Blige, Forest Whitaker és Queen Latifah is, a rendező Liesl Tommy a forgatókönyvet pedig Callie Khouri írta.
A Respect Aretha Franklin életének nagy részét igyekszik bemutatni onnan, hogy gyerekként énekelt édesapja templomi kórusában addig, hogy szupersztár és civiljogi aktivista vált belőle. A sztár élete pedig valóban fordulatokkal teli volt. 18 évesen kezdte meg világi karrierjét a Columbia Recordsnál akkor még kevés sikerrel. Igazán csak hét évvel később, az Atlantic Recordsnál indult el olyan dalokkal, mint a ’Respect’, a ’Spanish Harlem vagy a ’Think’. Ekkor kapta a Soul királynője nevet is. Összesen 112 zenei listás dalt adott ki így minden idők legtöbbet listázott női előadója lett. Miután édesapját lelőtték ismét kiadót váltott majd a filmezésben is sikereket szerzett. Négy fia volt, az elsőt 12, másodikat 14 éves korában hozta világra és még karrierjét egyengette, a családja segített gondoskodni a fiúkról. Kétszer házasodott és el is vált, harmadik jegyességét pedig még a házasság előtt felbontották.A film bemutatóját eredetileg augusztusra tervezték, de a koronavírus miatt elhalasztották, az új bemutatót december 25-re tűzték ki. A magyarországi premier dátumát egyelőre még nem hozták nyilvánosságra


Reader's opinions

Leave a Reply