Koronavírus helyzet csütörtökön - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Koronavírus helyzet csütörtökön

Written by on 2020.07.02.

A legfrissebb adatok szerint újabb kilenc koronavírusost találtak idehaza, ezzel egy kicsivel emelkedett az aktív fertőzöttek száma és egy újabb halottja is van a járványnak. Összesen 4166 fertőzöttet regisztráltak eddig, 587 áldozata van a vírusnak itthon. A kórházban époltak száma csökkent. 

Közben a környező országokban Szlovéniában, Horvátországban és Szlovákiában ismét egyre több koronavírusost találnak és Romániában sem sikerült megfékezni a vírust. Ausztria néhány járásában újra bezárják az iskolákat óvodákat a megugró fertőzésszám miatt. Csehországban két hét alatt 3,5-szeresére nőtt a naponta jelentett új fertőzöttek száma. 

Az Egyesült Államokban az elmúlt 24 órában új rekord született, csaknem 53 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. A július negyediki függetlenségi ünnep szakértők szerint még rátehet egy lapáttal a járvány terjedésére. 

Az Európai Unió azt javasolja a tagállamoknak, hogy nyissák meg határaikat 14 nem európai ország előtt – erről volt szó az operatív törzs reggeli ülésén, amelyen részt vett a miniszterelnök is. Orbán Viktor közösségi oldalán jelentette be, hogy Magyarország pillanatnyilag nem tud eleget tenni az unió kérésének. Közölte azt is, hogy az átutazók számára humanitárius folyosót állítanak vissza, és fennmarad a határellenőrzés.


Reader's opinions

Leave a Reply