Vírusadatok péntek délelőtt - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Vírusadatok péntek délelőtt

Written by on 2020.04.03.

Öt újabb halottja van a járványnak ma reggelre, a regisztrált fertőzöttek száma 623-ra emelkedett – közölte a koronavírus sajtóközpont. Egy újabb ember meggyógyult. A koronavirus.gov.hu adatai szerint továbbra is a főváros és Pest megye a legfertőzöttebb, az összes megbetegedés mintegy kétharmadát itt regisztrálták. 

Az adatok szerint minden megyében vannak fertőzöttek és mindenhol emelkedik a számuk, a legkevesebb beteget Heves megyében találták. Mától a hatósági karanténban lévők számát mutatja a koronavirus.gov.hu oldal, ez alapján jelenleg majdnem 11400 embert érint a két hetes szigorú járványügyi megfigyelés.

Egyetlen nap leforgása alatt 1169 ember halt meg az Amerikai Egyesült Államokban, a járvány kitörése óta egyetlen másik országban sem volt olyan nap, amikor ennyi, a vírushoz köthető halálesetet rögzítettek volna – írja a BBC. Az USA a koronavírus fertőzéssel leginkább sújtott ország, negyedmillió fertőzött van, a halálos áldozatok száma pedig már 6000 fölötti. New Yorkban a legrosszabb a helyzet. 

A világban már több mint egymillió fertőzött van, messze a legtöbb az Egyesült Államokban, ahol az összes fertőzés negyedét regisztrálták.


Reader's opinions

Leave a Reply