Túl vagyunk a kétmilliomodik oltáson, de nő a nyomás az egészségügyön - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00


Túl vagyunk a kétmilliomodik oltáson, de nő a nyomás az egészségügyön

Written by on 2021.03.30.

Meglehetősen késve, dél után adta ki a friss járványügyi adatokat a koronavirus.gov.hu. A közlés ráadásul hiányos, mert a beoltottak számát nem közölték, helyette azt írták 12:11-kor, hogy ezekben az órákban érjük el a kétmilliót. Az országos tisztifőorvos szinte egyidőben az adatok közzétételével szólalt meg az operatív törzs tájékoztatóján, ahol már be is jelentette a kétmilliomodik oltást. 

Az oldalon ugyanakkor nem közölték az oltottsági adatokat. A legutóbbi jelentés szerint majdnem 80 ezer oltás hiányzott a kétmillióhoz. Az átoltottsági adatot közölték, 19,7 százalékot, ez alapján 1 950 ezer körül lehetett a tegnap estig beoltottak száma, vagyis a vasárnapi 18000 után, mintegy 30000 oltást adtak be hétfőn. Ez alapján még ötvenezerre voltunk a kétmilliótól ma reggel. 

UPDATE: délután kettő után 2000998 beadott oltásra frissült az adat a kormányzati tájékoztató portálon. 

A járványadatokról: több mint 260 ember került kórházba egy nap alatt, ezzel új csúcson van az ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma is. 274 áldozata volt a járványnak egy nap alatt. 4600-nál is több fertőzöttet találtak, de az országos tisztifőorvos arra figyelmeztet, hogy ne tévesszen meg senkit a fertőzöttek – keddenként egyébként mindig jóval alacsonyabb – száma, mert az egészségügyi terhelés ennek ellenére növekszik. 

Országosan stagnál a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben – a múlt heti összesítés szerint. Ugyanakkor Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szegeden, Zalaegerszegen, valamint az öt vizsgált főváros-környéki településen – Tökölön, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson, Budakeszin és Százhalombattán növekedést mértek. A Nemzeti Népegészségügyi Központ térképe szerint Miskolcon és Szekszárdon csökkenés volt tapasztalható.


Reader's opinions

Leave a Reply