Pénz: beszakadt a forint, MNB-s hitelből kártalanítják a Sberbankos ügyfeleket - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00


Pénz: beszakadt a forint, MNB-s hitelből kártalanítják a Sberbankos ügyfeleket

Written by on 2022.03.07.

Beszakadt a forint, tíz forintot drágult az euro alig három óra alatt. Az elmúlt poercekben 397 forint felett is kereskedtek vele. Hajnalban előbb a 388 forintos szintet törte át, aztán a 390 forint fölé emelkedett, onnan pedig nagyon gyorsan elutott a 397 forintos szint közelébe a közös európai valuta ára. Egy amerikai dollárért már több mint 364 forintot kell fizetni.

Másfélszeresére drágult a gáz ára ma reggel az ukrajnai események hatására – írja a portfolio. Az olaj is 14 éve volt ennyire drága, a 2008-as válság idején szökött ennyire fel az olajár.

150 milliárdos hitelt ad a Magyar Nemzeti Bank az Országos Betétbiztosítási Alapnak, hogy zökkenőmentes legyen a Sberbank bedőlése után a kártalanítás. A Napi.hu azt írja, hogy az alap 100 ezer euróig, több mint 38 millió forintig kártalanítja a végelszámolás alá került orosz érdekeltségű bank ügyfeleit. Több magyar önkormányzat is érintett, Nagyaknizsa városának teljes vagyona ebben a pénzintézetben volt, a kormány gyorssegélyt adott a múlt héten több érintett önkormányzatnak, hogy legalább a dolgozóikat ki tudják fizetni.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply