Operatív törzs: egyre többen kerülnek kórházba a vírus miatt - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Operatív törzs: egyre többen kerülnek kórházba a vírus miatt

Written by on 2020.04.27.

Egyre több koronavírusos beteget ápolnak kórházban – közölte az országos tisztifőorvos.  Müller Cecília elmondta, hogy a legjobban az idősotthonok és a kórházak vannak kitéve a fertőzésnek, ezért különösen kell figyelni a védőfelszerelések helyes használatára.

Arról is beszélt, hogy kiegyensúlyozott állapotban van a vérplazmával kezelt magyar beteg. Megkapta mind a három adag vérplazmát, reményt keltő az állapota, de időre van szükség ahhoz, hogy kiderüljön, eredményes-e a kezelés. Az országos tisztifőorvos azt is hozzátette, hogy több beteget próbálnak majd így kezelni. Jelenleg gyógyult betegeket keresnek vérplazmáért, hátha tudnak segíteni azokon, akik súlyos állapotban vannak.

A koronavírus járványnak idehaza majdnem 2600 fertőzöttje és 280 áldozata van. A ma reggeli adatok szerint vidéken nőtt a betegek száma, Pest megyében két új beteget találtak, Budapesten pedig csupán nyolcat. A valós fertőzöttek száma ennél jóval több lehet. Az innovációs és technológiai miniszter korábbi bejelentése szerint a héten intenzív tesztelés indul, hogy kiderüljön milyen az ország átfertőzöttsége. 


Reader's opinions

Leave a Reply