Koronavírus: idehaza is óvintézkedések léptek életbe, egy virológus szerint valószínűleg már Magyarországon is jelen van a vírus - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Koronavírus: idehaza is óvintézkedések léptek életbe, egy virológus szerint valószínűleg már Magyarországon is jelen van a vírus

Written by on 2020.02.26.

Valószínűleg már Magyarországon van a koronavírus – hangzott el a közmédiában reggel. Rusvai Miklós virológus arról beszélt, hogy indokolt az óvatosság, miközben el kell kerülni a pánikot. Hozzátette, hogy a koronavírus az influenzához hasonlóan terjedő betegség, de a halálozási arány egyelőre magasabb az új fertőzés esetében, a megbetegedettek két százaléka esett áldozatul a vírusfertőzésnek.

Ügyeleti központot működtet a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs – közölte a Belügyminisztérium. A tárca közleményében hangsúlyozták: az operatív törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-fertőzésre vonatkozó, ellenőrzött egészségügyi és járványügyi adatokat. Magyarországon a vírus jelenlétét nem mutatták ki. Több magyar azonban karanténban van, megfigyelés alatt

Egerben a járványveszélyre hivatkozva bezáratta a városi uszodát a polgármester, a Waberer’s nemzetközi szállítmányozó pedig tegnapelőtt leállította az észak-olaszországi fuvarozást. A sofőrök egészségét védik, illetve a vírus terjedését próbálják lassítani.

Közben a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség bejelentette, hogy a koronavírus terjedése miatt biztosan nem Szöulban rendezik meg a márciusi rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságot.

A Reggeli Mannában az UNICEF magyarország pszichológusa arról beszélt, hogy ilyen helyzetben fel kell oldani a gyerekek szorongását és félelmét. Szlankó Viola szerint érdemes megkérdezni, hogy mit tudnak a helyzetről és fontos, hogy ne keltsünk felesleges pánikot a gyerekekben. A legjobb, ha a tényekre szorítkozunk és pontos, ellenőrzött információt adunk át a gyerekeknek.

Ezek alapján világszerte több mint 80 ezer a fertőzöttek száma, ebből 77 és fél ezer esetet a karantén alá helyezett kínai Vuhanban regisztráltak, de Európában is egyre több orszában jelentenek betegeket. A vírus áldozatai túlnyomó többségben idős és más betegséggel is küzdő emberek.


Reader's opinions

Leave a Reply