Koronavírus helyzet szerda délelőtt - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00


Koronavírus helyzet szerda délelőtt

Written by on 2020.04.08.

Alig valamivel kevesebb, mint kilencszáz igazolt fertőzött van Magyarországon, tizenegy újabb beteg halt meg egy nap alatt – közölte a koronavirus.gov.hu ma kora reggel. A betegek száma 895-re, az elhunytaké 58-ra emelkedett.Ez az egy nap alatt regisztrált megbetegedések és halálozások tekintetében is az eddigi legmagasabb közölt érték.  Majdnem száz embert gyógyultként tartanak nyilván, nőtt a karanténban lévők száma is, 15 és fél ezren vannak, akik erős gyanú miatt nem hagyhatják el a lakásukat.  

A területi eloszlás alapján továbbra is a főváros és Pest megye a legfertőzöttebb terület, itt és Fejér megyében növekszik leginkább az esetszám. A koronavírus sajtóközpont felhívja a figyelmet, hogy a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma. 

Lassan eléri a másfélmilliót a fertőzöttek száma a világban. Ma reggelre 1 431 ezerre nőtt a számuk, az elhunytaké globálisan több mint 82 ezer – olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítésében. A fertőzés 184 országban van jelen, a legtöbb regisztrált fertőzött jelenleg az Egyesült Államokban van, mintegy 400 ezer embert azonosítottak és majdnem 13 ezer a halottak száma. Európában a legtöbb fertőzöttet Spanyolországban regisztrálták. 


Reader's opinions

Leave a Reply