Járványkörkép: hiába a példás védekezés Koreában - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Járványkörkép: hiába a példás védekezés Koreában

Written by on 2020.12.07.

Ausztriában mától enyhítettek a járványügyi intézkedéseken, a számok alapján sikerült lassítani a fertőzés terjedésén. Az országban több napos tömeges tesztelést is indítottak pénteken, de az ingyenes szűrésekre nagyon kevesen mentek el. 

Közben Bajorország tovább szigorított. A tartományi miniszterelnök bejelentette, hogy január ötödikéig kijárási tilalom van, csak a legszükségesebb esetben hagyhatják el otthonukat a bajorok, a boltok és iskolák nyitva maradnak, de a 13 évesnél idősebb gyerekek váltott heteken járhatnak be. Karácsonyra lehet valamennyi enyhítés, de szilveszterre nem. A Reuters azt írja, hogy Bajorországban a legmagasabb a halálozás Németországban.

Erőre kapott a járvány Dél-Koreában. Az ország eddig kiválóan védekezett, a pandémia kezdete óta kevesebb mint 38 ezren fertőződtek meg, de tegnapra kilenc hónapos csúcsra ugrott a fertőzöttek száma: 631 esetet találtak. Koreában rengeteget teszteltek és kiváló volt a kontaktkutatás is. Most mégis szigorítanak, bezárnak péládul a karaoke bárok és a konditermek, a bárok pedig este kilencig lesznek csak nyitva.


Reader's opinions

Leave a Reply