Járvány: másképp jelentik a lélegeztetteket, de így is nő a számuk - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Járvány: másképp jelentik a lélegeztetteket, de így is nő a számuk

Written by on 2021.12.01.

Majdnem kétszáz áldozatot és több mint 11 ezer új fertőzöttet jelentett a kormányzati tájékoztató ma reggelre. A kórházban ápoltak száma csökkent, de a lélegeztetőn lévőké majdnem 50 fővel nőtt. Ez aggasztó adat, mert ettől a héttől csak a súlyos állapotban lévő lélegeztetettek számát teszik közzé, és így is 562-en vannak ágyhoz kötve, csövön keresztül életben tartva.

A korábbi adatközlési mód alapján majdnem ezer embert kell géppel lélegeztetni – ezt a Koronavírus Sajtóközpont közölte az RTL Híradójával. Korábban a 444.hu írta meg, hogy a jelentés módszertanát hétfőtől változtatták meg, onnantól már csak azokat kell lélegeztetettként jelenteni, akik intubálva vannak, az oxigénen, maszkhoz kötötten lélegeztetettek kimaradnak.

Kicsivel több mint hatezer egyszázzal nőtt az első oltásukat felvevők száma.

Magas koncentrációval, országos átlagban stagnál a koronavírus örökítőanyaga a szennyvizekben. A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján a fővárosban és az agglomerációban is emelkedett szinten van az érték, de nem növekedett tovább.

Néhány nap alatt rekordszintre ugrott a 15 év alatti koronavírusosak száma Magyarországon – írja a 24.hu. A lap szerint nálunk is az európai tendencia érvényesül, a fiataloknál és gyerekeknél mutatják ki a legnagyobb arányban a koronavírust, ennek a korosztálynak idehaza alig negyven százaléka oltott. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ adatait alapján az utóbbi hetekben az idősebbek helyett a 15 év alattiaknál terjed leginkább a vírus. A legfertőzöttebb korosztály ugyanakkor továbbra is a fiatal felnőttek csoportja.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a tanárok kilencven százaléka oltott, mintegy 15 ezren vannak, akik a kötelezőség ellenére eddig nem vették fel a vakcinát. Az EMMI-t a Népszava kérdezte, a válasz alapján az utóbbi napokban sem csökkent jelentősen az oltatlan tanárok száma. Korábban a Nemzeti Pedagógus Kar mintegy ötezer oltatlan mellett látta úgy, hogy háromezren nem is tervezik felvenni a vakcinát.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply