Járvány hétfőn: csúcson a kórházi ápoltak száma - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Járvány hétfőn: csúcson a kórházi ápoltak száma

Written by on 2020.10.12.

Ismét a fővárosban és Pest megyében igazolták a legtöbb új beteget, több mint 450-et. Összesen 14 újabb áldozata és 1173 újabb fertőzöttje van a járványnak idehaza. Több mint 1400 beteg szorul kórházi kezelésre a súlyos tünetek miatt, a számuk nagyot nőtt tegnap óta is, de talán többet mond, hogy egy hét alatt megduplázódott az ápoltak száma. 154 embernek van szüksége lélegeztetőgépre. 

Hazai járványszakértők szerint elértük a tesztkapacitás határát. Ez azt jelenti, hogy bármennyi is az új fertőzött, a hazai rendszer ezernél valamivel többet képes csak kimutatni egy nap alatt, ahogy az utóbbi napokban is történt. 

Jelenleg csökkenés látszik a vírussal érintett oktatási intézmények számában. Az Operatív Törzs jelenleg 24 óvodában és 17 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 99 osztálynál és 3 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

A köznevelésért felelős államtitkár szerint nincs szükség általános szigorításokra az iskolákban. Maruzsa Zoltán a közrádióban azt mondta, hogy ha valahol megjelenik a fertőzés, az érintett osztály vagy intézmény azonnal átáll a digitális oktatásra.

Közben a Pedagógusok Szakszervezetének felmérése szerint a tanárok nem érzik biztonságban magukat az iskolákban. Háromnegyedüknek vannak félelmeik a fertőzéssel kapcsolatban. A szakszervezet úgy tudja, hogy jelenleg is több tanár van kórházban, múlt héten pedig egy 39 éves férfi tanár meg is halt a fertőzés miatt.


Reader's opinions

Leave a Reply