Így indul a hét koronavírus-szemszögből - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Így indul a hét koronavírus-szemszögből

Written by on 2020.10.19.

Itthon csaknem 1500 új koronavírus fertőzöttet azonosítottak egy nap alatt vasárnap reggelig. Meghalt 33 idős, krónikus beteg. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 31 ezer fölött van. 1712 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 179-en vannak lélegeztetőgépen. A hétvégén több mint háromezer teszt lett pozitív, szombaton majdnem 1800 volt az egy nap alatt kiszűrt fertőzöttek száma.
Az elvégzett tesztek száma továbbra is alacsony, de a tegnap ebből is rekord sok lett pozitív, szeptember közepe óta messze túllépjük a WHO ajánlását.
Az országos tisztifőorvos szerint nem szabad belefáradnunk a járványba, mert legalább annyi van előttünk, mint mögöttünk. Müller Cecília szerint a covid.betegek ellátására első körben kijelölt kórházak lassan telítődnek, ezért azokban megemelték az ágyak számát.

Milánóban kritikus a helyzet a kórházakban. A helyi közegészségügyi hivatal vezetője szerint aggasztó, hogy tíz százalék feletti a kiszűrt betegek aránya. Nálunk szeptember vége óta e fölötti az átlag, Olaszországban azonban jóval több a teszt: legutóbb egy nap alatt csaknem 12 ezer beteget találtak és hatvankilenc áldozata volt a járványnak.

Rohamosan terjed a koronavírus Szlovéniában! Legutóbb minden ötödik teszt pozitív lett: erre korábban még nem volt példa az országban. Több mint 700 igazolt esettel 15 ezer fölé nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A járványban eddig csaknem 200-an haltak meg. Horvátországban is sok az új eset, ott már a 25 és félezret is meghaladta a fertőzöttek száma, a halottaké pedig közelít a 400-hoz.

Csehországban agresszíven tüntettek a kötelező maszkviselés ellen. A maszkot nem viselő, de az arcukat sállal eltakaró több ezres tömeg sörösüvegekkel, kövekkel támadt a rendőrökre. A tüntetést eredetile futballszurkolók szervezték, akik a kötelező maszkviselés eltörlése mellett a bárok nyitását is követelték. Prágában végül a rendőrségi kommandósok és lovasrendőrök könnygázzal és vízágyú bevetésével szorították ki a térről a tüntetőket. Többeket őrizetbe vettek.


Reader's opinions

Leave a Reply