Így áll a háború kedd reggel - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Így áll a háború kedd reggel

Written by on 2022.03.22.

Az ukrán elnök ismét arról beszélt, hogy közvetlenül tárgyalna az orosz elnökkel, mert szerinte egy ilyen találkozó nélkül lehetetlen teljesen megérteni, hogy az oroszok mire hajlandóak a háború megállítása érdekében. Azonban hangsúlyozta, hogy Ukrajna soha nem hajlik meg Oroszország ultimátumai előtt, és a támadások alatt álló városok, Kijev, Mariupol és Harkiv nem fogadják el az orosz megszállást.

Az ukrán fegyveres erők vezérkara szerint oroszok megteremtették a szárazföldi összeköttetést a Krím félszigettel, és ezzel elzárták Ukrajnát az Azovi-tengertől – írja a BBC.

Ugyanakkor azt is közölték, hogy az orosz erők elvesztették „támadópotenciáljukat”, és kénytelenek erősítést hívni egész Oroszországból a háború folytatására. Az ukrán hadsereg azt is közölte, hogy visszafoglalták a Kijevhez közeli Makariv városát.

A BBC azt írta, hogy majdnem egy magyarországnyi terület, mintegy 82 ezer négyzetkilométernyi terület lehet elaknásítva Ukrajnában. Ez egy becslés, amit térinformatikai szolgáltató segítéségével számolták ki. Ukrajna közel 600 ezer négyzetkilométer kiterjedésű.

Az orosz médiafelügyelet korlátozta a Euronews tévécsatorna anyagaihoz való hozzáférést Oroszországban “az ukrajnai különleges katonai műveletről szóló hamisítások miatt”. Az orosz médiahatóság szerint “a külföldi médium szisztematikusan közérdekű, pontatlan információkat tett közzé az Orosz Föderáció fegyveres erői által végrehajtott különleges katonai műveletről – ahogy az orosz médiában a megszállást nevezik – , illetve demonstrációkra buzdította a lakosságot. 

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply