Így áll a háború kedd reggel - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Így áll a háború kedd reggel

Written by on 2022.04.05.

Oroszország fokozza a Kelet-Ukrajna elleni hadjáratát, és valószínűleg „több tízezer katona” telepítését tervezi a térségbe – közölte hétfőn a Fehér Ház. Úgy vélte, az orosz invázió legújabb szakasza hónapokig, ha nem tovább is eltarthat.

Az orosz hadsereg már második napja bombázza a Fekete-tengeri kikötővárost, Odesszát, és állandó támadások érik a szintén dél-ukrajnai Mikolajivot is, ahol eddig 37 civil halt meg a harcokban. Folyamatos támadások érik az észak-ukrajnai Csernyihiv városát is.Közben a háború miatt a gyógyszertárak fele bezárt Ukrajnában és főleg dél-keleten akadozik a kórházak ellátása is. Eddig 23 ezer kilométernyi út semmisült meg, és több híd iw megsemmisült.

Közben Finnország a NATO csatlakozást fontolgatja. Az ottani miniszterelnök szerint Finnország és Oroszország kapcsolata az Ukrajna elleni támadás miatt drámaian megváltozott, így heteken belül dönthetnek arról, hogy csatlakoznak-e a katonai szövetséghez, annak ellenére, hogy Oroszország ebben az esetben megtorlással fenyegetőzik. Ha Finnország csatlakozna a NATO-hoz, akkor a hatodik olyan állam lenne a katonai szövetségben, amelynek szárazföldi határa van Oroszországgal.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply