Európai járványhelyzet pénteken - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

CSALÁDI MANNA

07:00 11:00

JELENLEGI MŰSOR

CSALÁDI MANNA

07:00 11:00


Európai járványhelyzet pénteken

Written by on 2021.01.29.

Tovább szigorított Csehország, miután több mint két hét után megállt a járványhelyzet mérsékelt javulása, és néhány mutató újra romlani kezdett. A legfőbb konkrét ok, hogy nem csökken tovább a kórházakra nehezedő nyomás. Az ottani egészségügyi miniszter szerint az óvintézkedéseket csak akkor fogják mérsékelni, ha a kórházban kezeltek száma 3000 alá esik. Ilyen helyzet legutóbb október közepén volt. Elhalasztották az iskolák február elejére tervezett részleges megnyitását is. 

Portugáliában ismét rekordot döntött az új koronavírus-fertőzöttek és a halálesetek napi száma. Az ibériai országban a járvány kezdete óta több mint 685 ezren fertőződtek meg, a halálos áldozatok száma pedig meghaladja a 11 ezret. A helyzet részben azért romlott, mert a kormány karácsony és az év vége között enyhített a kijárási korlátozásokon. A portugál parlament február közepéig meghosszabbította az országos karantént. Közben késlekedik az oltókampány, mert az ország csak mintegy a felét kapja meg a várt védőoltásnak.

Dánia február végéig meghosszabbítja a karantént. Az intézkedést a koronavírus korábbinál fertőzőbb variánsainak elterjedésével indokolta a dán miniszterelnök. A rendelkezés értelmében továbbra is csak élelmiszerboltok és a gyógyszertárak lehetnek nyitva. A köztereken legfeljebb öten gyülekezhetnek, az iskolák továbbra is távoktatási rendben működnek. Emellett zárva tartják a dán határokat a külföldiek előtt. Beutazni csak nyomós indokkal lehet legfeljebb 24 órával korábban készült koronavírusteszt alapján.


Reader's opinions

Leave a Reply