A kormány is engedélyezhet mától oltóanyagot idehaza - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


A kormány is engedélyezhet mától oltóanyagot idehaza

Written by on 2021.01.29.

Mától a kormány engedélyezheti a vakcinákat itthon- derül ki a friss közlönyből. A rendelet szerint amit a briteknél vagy az unióban engedélyeztek, legalább három országban alkalmazzák vagy már több mint egymillió embert beoltottak vele, ahhoz nem kell a gyógyszerészeti intézet szakvéleménye, azt a kormány is engedélyezheti. A vakcinákat a beadás előtt viszont mindenképpen ellenőrzi a Nemzeti Népegészségügyi Intézet.

Körülbelül ötmillió beadott oltás kellene idehaza ahhoz, hogy meglegyen a járvány megfékezéséhez szükséges átoltottság – így vélekedik Rusvai Miklós virológus. Azért elég  mindössze a lakosság fele, mert a fertőzésből felépülve sokan már védettek lesznek – tette hozzá. A szakember nagyon fontosnak nevezte, hogy minél többen kérjék a vakcinát.

Jövő héten kezdődik a 60 évnél idősebb, veszélyeztetettek oltása. Ezt a területi közigazgatásért felelős államtitkár közölte. György István elmondta, hogy a jövő hét végéig minden megyei vakcinabizottságot személyesen felkeres és tájékoztat az oltási tervvel kapcsolatos feladatokról.


Reader's opinions

Leave a Reply