Elon Musk tömegével lőtt fel műholdakat, közben pedig régi olajfúrótornyokat is vesz - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00


Elon Musk tömegével lőtt fel műholdakat, közben pedig régi olajfúrótornyokat is vesz

Written by on 2021.01.25.

Új rekord született műholdfellövésben: a SpaceX egyszerre 143 műholdat juttatott ki az űrbe a Falcon 9-es rakétáján tegnap. Az eddigi rekordtartó egy indiai cég kilövése volt: a PSLV három éve 104 műholdat szállított magával.

A mostani majdnem százötven egység egy része a SpaceX Starlinkjének, űrinternetének újabb darabja, de összességében különböző ügyfelek megbízásainak összege. A telex cikke ezzel kapcsolatban arra hívja fel a figyelmet,  hogy ahogy nő a pályán lévő eszközök száma, úgy aggódnak egyre jobban a szakértők az űrben mozgó tárgyak ütközése miatt. Bár az ilyen ütközések után a tárgyak általában nem zuhannak vissza a Földre, a baleset miatti törmelékek évekig, vagy akár évtizedekig a pályán maradhatnak.

És nem csak ez az egy hír van a SpaceX háza tájáról: Elon Musk űrvállalata két hatalmas fúrótornyot vásárolt amiket tengeri űrkikötőkké fog átalakítani. A Futurism című lap szerint a létesítményekből indulhat egy nap a Starship nevű űrhajó, amely akár száz utast is elszállíthat a Marsra. A tornyok a Phobos, illetve Deimos nevet kapták a vörös bolygó két holdja után és egymástól jó messzire találhatók.


Reader's opinions

Leave a Reply