710 új beteg és kilenc áldozat - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


710 új beteg és kilenc áldozat

Written by on 2020.09.17.

Kilenc újabb áldozata  és 710 újabb fertőzöttje van itthon a járványnak. Ezzel már 15 ezer fölé nőtt az összes fertőzött száma. Az egyik elhunyt mindössze 42 éves volt, alapbetegségként a gyulladt fogat tüntette fel a kormányzati tájékoztató portál. 

Egyedül Nógrádból nem jelentettek új esetet ma reggelre a járványban, a fővárosban és Pest megyében mintegy négyszázzal nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Ezzel az aktív fertőzöttek is több mint tízezren vannak már.

Csehországban újra rekordot döntött az esetszám 1677 beteggel, így péntektől piros besorolást kap. Ez azt jelenti, hogy Magyarország utazásra nem javasolja. A napi új igazolt fertőzések száma Csehországban a múlt hét elején haladta meg első ízben az ezret, és azóta folyamatosan emelkedik.

Kockázatos területnek minősítette Budapestet a német kormány. A magyar fővárosból Németországba utazóknak házi karanténba kell vonulniuk, értesíteniük kell a helyi egészségügyi hivatalt, és 72 órán belül koronavírus-tesztet kell végeztetniük. A kockázatos területek listáján van még több horvátországi megye és Bécs is.


Reader's opinions

Leave a Reply