Mit jelent anyának lenni? - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

CSALÁDI MANNA

07:00 11:00

JELENLEGI MŰSOR

CSALÁDI MANNA

07:00 11:00


Mit jelent anyának lenni?

Written by on 2021.05.01.

Anyák napja alkalmából a héten Prof. Dr. Bagdy Emőke és Császár-Nagy Noémi szakpszichológusok látogattak el a Manna FM stúdiójába, akik rengeteg meséltek az anyaságról és saját, anya-lánya kapcsolatukról is.

A beszélgetés egyik fő momentuma volt, amikor Emőke megfogalmazta, mit is jelenthet egy nőnek anyának válni. Ő maga sem felejti el soha a pillanatot, amikor először meglátta Noémit a szülés után, és hasonló eredményeket produkált egy kutatás is:

„Az anyaság egy olyan különleges történés, amiben megéljük azt, hogy továbbadjuk az életet és egy misztériumot átélünk. Mikor felmérték például a nők csúcsélményeit: 10.000 nő megkérdezése után nagyon magas arányban az jött ki, hogy az anyaság az a pillanat, amikor az anya világra hozza a gyerekét.”

Emőke és Noémi továbbá kiemelték azt, hogy az anya-lánya kapcsolat mennyire bensőséges, elválaszthatatlan köteléket jelent. Ez számukra duplán igaz, hiszen a munkában és a magánéletben is folyamatosan találkoznak, nem telik el úgy nap, hogy ne beszélnének egymással. Az anya-lánya kapcsolat különlegességéről továbbiakat hallhatok a beszélgetésben, melyet itt tudtok meghallgatni:


Reader's opinions

Leave a Reply