NE ETESD A HATTYÚKAT! - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00


NE ETESD A HATTYÚKAT!

Written by on 2020.07.03.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület fokozottan kéri a strandolókat, kirándulókat és egyáltalán mindenkit, aki a vízparton van: ne etessék se a hattyúkat, se semmilyen vízi madarat.

Az indok egyszerű: az etetés a madarak számára sokkal többet árt, mint használ. Noha az egyesület tisztában van vele, hogy az emberek szándéka alapvetően nemes, sajnos az eredmény mégis szomorú, ugyanis a madarak mesterséges táplálása a megbetegedésükhöz, halálukhoz vezethet.Az ilyen módon bevitt táplálék (általában kenyérmorzsák) nem fedezik a madarak tápanyagszükségletét de mivel nem éhesek, nem néznek más táplálék után. Megszokják, hogy hol találnak élelmet így olyan területekre vonzza az etetés a madarakat, amik alapvetően nem önfenntartók, így később táplálékhiányba kerülhetnek, valamint kikapcsolja a túléléshez nélkülözhetetlen vonulási viselkedést, csak, hogy néhány példát említsünk.

Az MME plakátot is készített a felhíváshoz, melyet mindenki kinyomtathat és kihelyezhet, ha szükségét érzi.„Meg kellene értenünk, hogy a vadon élő állatoknak nem a "szeretetünkre", hanem értő, a saját szabályaik szerint élni hagyó, szemlélődő tiszteletünkre van, lenne szükségük!” írják a közleményben.

 

A teljes közlemény itt olvasható!


Reader's opinions

Leave a Reply