Elárverezik David Bowie egyik festményét - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Elárverezik David Bowie egyik festményét

Written by on 2021.06.17.

De nem is ez a pláne. A megtaláló 5 dollárért vette meg korábban egy szeméttelepen.

A Cowley Abbott aukciósház online árverés keretében kínálja eladásra a rocklegenda DHead XLVI című, 1995 és 1997 között készített festményét, ami az ontariói South River egyik szeméttelepéről került elő. Az 5 dolláros befektetés jelen cikk születésekor nyolcezerszeres hasznos hoz, ugyanis már 40.000 dollárnál járnak a licitek.

Az alkotás hitelesítése november óta egészen mostanáig folyamatban volt, ebben egy ősrégi Bowie-rajongó, Andy Peters is részt vett, aki több mint 33 éve gyűjti a zenész aláírásait. Elmondta, hogy nem volt egyyzerű feladat azonosítani a festmény, ugyanis Bowie sokat váltogatta az aláírásait, de megvannak benne azok a jellegzetes motívumok, melyeket nem tudnak lemásolni a hamisítók.

A DHead-sorozat Bowie különböző családtagokról és barátokról készített portréiból áll, és még pár önarckép is van közöttük – mondta Rob Cowley, az aukciósház tulajdonosa. Nos, mi kíváncsian várjuk, mennyiért veszik meg a képet. Az biztos, hogy a megtaláló jobb befektetést nehezen találhatott volna.


Reader's opinions

Leave a Reply