A Kelemen Kabátban dalát ismerik a legjobban a fiatalok - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


A Kelemen Kabátban dalát ismerik a legjobban a fiatalok

Written by on 2021.04.21.

Véget ért a Nagy Diák Zenei Teszt első, online fordulója! A játékban több mint 17 ezer, jellemzően 14 és 24 év közötti fiatal vett részt, akiknek válaszaiból az derült ki, hogy a magyar slágerek és dalszövegek nagy népszerűségnek örvendenek körükben.

A Kelemen Kabátban zenekar Maradjatok gyerekek c. dalára érkezett a legtöbb jó megoldás, ami fülbemászó dallama miatt nem is nagy meglepetés. A DUE Médiacsoport és a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért közös játékának célja, hogy a fiatalok körében egyedi, rendhagyó és edukatív formában népszerűsítse a magyar könnyűzenét, illetve a jogszerű zenefogyasztást.

Ahogy azt korábban már megírtuk, a DUE Médiahálózat ősszel közvéleménykutatást tartott 14 és 24 éves fiatalok körében, amelyben arra voltak kíváncsiak, mely előadók és produkciók a legismertebbek a körükben. Ezt a kérdőívet közel ötszázan töltötték ki, eszerint sorrendben a Bagossy Brothers Company, a Quimby és Punnany Massif a legkedveltebb, míg a Tankcsapda, a Halott Pénz és a Wellhello a leghíresebb együttes.

A háromfordulós vetélkedősorozat középdöntőjét 2021. április 26-27-én tartják, szintén online formában. Ide a legjobb eredményt elérő 1 000 játékos kap meghívást – ők folytathatják a versenyt a fődíjakért. A döntőből az első helyezett egy 300 000 Ft értékű, okostelefonból, fejhallgatóból és hangszóróból álló ajándékcsomaggal térhet haza. A második és harmadik helyezett egy-egy 200 000 és 100 000 Ft értékű, szintén zenés ajándékcsomaggal lesz gazdagabb.

A Nagy Diák Zenei Teszt játék döntőjét bárki követheti 2021. május 14-én 11 órától a nagydiaktesztek.hu és a due.hu oldalakon, valamint a DUE Facebook-oldalán.


Reader's opinions

Leave a Reply