Vírushelyzet pénteken: újabb rekord a fertőzöttek számában itthon - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Vírushelyzet pénteken: újabb rekord a fertőzöttek számában itthon

Written by on 2020.09.11.

Újabb rekordot döntött az új fertőzöttek száma, ma reggelig 718 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. A fővárosban és környékén több mint 370 teszt lett pozitív. Egy újabb áldozata is van a járványnak, az aktív fertőzöttek száma pedig megközelíti a 6300-at. Ennek majdnem fele budapesti. Kórházban is egyre több ápolnak.

Felkészültünk a második hullámra, Magyarországnak működnie kell – közölte a kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely szerint mintegy 10 ezer milliárd forint állt rendelkezésre a koronavírus-járvány elleni védekezéshez, ebből sokat már elköltöttek, de még van pénzügyi eszköz a további intézkedésekhez. MIint fogalmazott, nem megengedhető, hogy a vírus tönkretegye az élet normális menetét.

Aki teheti, feltétlenül oltassa be magát influenza ellen – ezt javasolta az országos tisztifőorvos. Müller Cecília arra figyelmeztetett, hogy az influenza hasonló tüneteket okoz, mint a koronavírus, ráadásul könnyen tovább súlyosbodhat a betegség. Hangsúlyozta: a szezonális influenza ellen van védőoltás, ezért érdemes élni vele.


Reader's opinions

Leave a Reply