Vasárnap választ az ország - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Vasárnap választ az ország

Written by on 2022.04.01.

Országgyűlési választások lesznek április harmadikán, a parlamenti erőviszonyok meghatározása mellett népszavazás is lesz. Szavazni nem csak személyivel, de útlevéllel, vagy vezetői engedéllyel is lehet, lakcímkártya azonban mindenképpen szükséges. A lejárt okmányokat akár hétvégén is meg lehet újítani, a kormányablakok ugyanis nyitva lesznek.

A Nemzeti Választási Iroda elnöke, Nagy Attila közölte: az országgyűlési választáson több mint 3 ezer település 10 ezer szavazókörében voksolhat a választásra jogosult több mint 7 millió 700 ezer választópolgár, reggel 6 és este 7 óra között. Az NVI elnöke hozzátette: mozgóurnát a választás napján 12 óráig lehet igényelni.

A rendőrség is készül a választásokra, országos törzset működtetnek április harmadikán. Ebben a Készenléti Rendőrség, a fővárosi és a megyei rendőr-főkapitányságok csapatszolgálati törzsek lesznek. Rendszeres lesz a rendőri jelenlét a szavazókörök környékén is, hogy a jogsértésekre azonnal reagálni tudjanak – írja a police.hu

Tegnap feljelentést tett a Nemzeti Választási Iroda a kidobott levélszavazatok ügyében. Sajtóhírek szerint Marosvásárhely mellett több, már kitöltött szavazólapot dobtak ki az útszélre ismeretlen tettesek.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply