Vakcina: az AstraZenecával és a Szputnyikkal sem stimmel minden - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00


Vakcina: az AstraZenecával és a Szputnyikkal sem stimmel minden

Written by on 2021.01.26.

A német kormány szerint csak a 65 éven aluliaknak lehet jó az AstraZeneca oltása. Német lapok azt írják, hogy az Európai Gyógyszerügynökség azzal a korlátozással ad majd ki forgalmazási engedélyt az új oltóanyagra, hogy azt csak 65 év alattiaknak lehet beadni. 

Ez a német kormányzati aggodalmak szerint szétzilálhatja és tovább lassítja az oltási kampányt, amelynek egyik első célja éppen az idősek védelme – írja a telex. 

Közben hazai lapértesülések szerint fenntartásokkal voltak a felkért szakértők az orosz vakcinával kapcsolatban. Mint írják, fontos adatok hiányoztak vagy ellentmondások voltak a dokumentációban így kapott engedélyt a Szputnyik vakcina.

Az engedélyt kiadó Gyógyszerészeti Intézet szerint az engedélyezés nemzetközi sztenderdek alapján történt, de a folyamat nem megismerhető. Az orosz vakcina a magyar kormány saját beszerzése, így a magyar hatóságoknak kell engedélyezni, uniós szűrőn nem megy át.

Az oltást jelenleg a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálja, de azt a gyártó orosz vállalat is jelezte, hogy allergiásoknak és krónikus betegeknek nem adható biztonsággal a Szputnyik V.


Reader's opinions

Leave a Reply