Újra száz felett az áldozatok száma egy nap alatt idehaza - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Újra száz felett az áldozatok száma egy nap alatt idehaza

Written by on 2021.01.12.

696 újabb fertőzöttet találtak egy nap alatt, de 128 halottja van a járványnak idehaza . 5 005 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 356-an vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavirus.gov.hu.  

A kormányzati tájékoztató portál szerint Magyarország eddig minden hazánkba érkezett vakcinát felhasznált, hétfő estig összesen már 78 és félezren kaptak oltást,  többségében egészségügyi dolgozók, valamint 6642 idősotthonban lakó és dolgozó.

Mintegy 51 ezer ember beoltására elég vakcina érkezik ma az országba. A Pfoizer készítményéből a negyedik adagot várják, míg a Moderna első szállítmánya, 3600 adagnyi szérum is megérkezik. A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője elmondta, hogy a Pfizer oltóanyagból hetente, a Moderna vakcinából pedig kéthetente kapunk majd újabb szállítmányt. Közben továbbra is oltják az egészségügyi dolgozókat, és az idősotthonok lakóit illetve ápolóit, de már készülnek a védekezésben közvetlenül részt vevő rendvédelmi dolgozók beoltására is.

A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak.


Reader's opinions

Leave a Reply