Újra nagyot ugrott az áldozatok száma, 48 halottja van a járványnak egy nap alatt - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Újra nagyot ugrott az áldozatok száma, 48 halottja van a járványnak egy nap alatt

Written by on 2020.10.21.

Gyorsulva növekszik a napi áldozatok száma az utóbbi napokban a hazai járványban. Ma reggel 48 koronavírusos beteg halálát jelentették, ami ismét rekordnak számít a tegnap jelentett 38 haláleset után. Kétezer fölé kúszott a kórházban lévők száma és kétszáz fölött van a lélegeztetőgépen lévőké. Mintegy ezerötszáz új fertőzöttet jelentett a kormányzati tájékoztató portál, így most már ötvenezernél is többen kapták el a fertőzést a járvány kezdete óta.

Továbbra is a fővárosban emelkedett leginkább a betegszám, Pest megyével együtt több mint négyszáz megbetegedést regisztráltak egy nap alatt, de száz fölötti az új esetszám Borsodban, Szabolcsban és Győr-Moson Sopron megyében is.

Tesztből továbbra is nagyon keveset végzünk, rekordot döntött a pozitívak aránya is ma reggelre, már az elvégzett tesztek 16 százaléka pozitív lett. A WHO ajánlása szerint akkor kalkulálható és kezelhető a járvány, ha annyi tesztet végzünk, amennyiből csupán maximum öt százalék a pozitív. Ehhez ma reggelig itthon háromszor ennyit kellett volna tesztelni.


Reader's opinions

Leave a Reply