Újfajta telefonos csalás: álvégrehajtóként fenyegetőznek a csalók - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Újfajta telefonos csalás: álvégrehajtóként fenyegetőznek a csalók

Written by on 2021.02.25.

A Fővárosi Főügyészség egy új telefonos csalásra hívja fel a lakosság, különösen az idősebbek figyelmét. 

A kiszemelt áldozatokat hivataloskodó szigorral úgy hívják fel, mintha bíróság vagy végrehajtó iroda munkatársai volnának, és egy bizonyos tartozást kérnek számon. Azt mondják, ha a megadott számlaszámra nem utalják el azonnal a pénzt, akkor rendőrrel mennek ki a lakásra, ott ingóságokat foglalnak le, és ha senki sincs otthon, akkor feltörik a lakást. Bemondanak ügyszámot, egy nem kerek összeget, minél hivatalosabbnak tűnjenek.

Több ilyen csalás miatt nyomoznak a hatóságok, és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több gyanúsítottat is kihallgatott már. A gyanú szerint egy nő és két férfi már 19 embernél próbálkozott ezzel a módszerrel, és volt akit meg is károsítottak.

A Fővárosi Főügyészség azt üzeni, hogy ilyen típusú telefonhívások esetén gyanakodjanak, igyekezzenek tisztázni, valós-e a hívás. Azonnal ne utaljanak pénzt, mindig ellenőrizzék a lakóhelyük szerinti bíróságon, hogy folyik-e ellenük végrehajtás. Kérjenek telefonszámot visszahíváshoz, jegyezzék fel, milyen nevet mond a hívó, és ragaszkodjanak a személyes ügyintézéshez az állítólagos végrehajtói irodában. Ha ezt a hívó fél elutasítja vagy egyéb gyanús körülmény merül fel, késedelem nélkül értesítsék a rendőrséget a csalók sikeres elfogása érdekében.

via 444.hu


Reader's opinions

Leave a Reply