Újabb rekord az új fertőzöttek és az aktívak számában - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Újabb rekord az új fertőzöttek és az aktívak számában

Written by on 2020.09.07.

Ismét nagyot nőtt az egy nap alatt azonosított új betegek száma, ma reggelig 576 embernél mutatták ki a fertőzést. Egy újabb áldozata is van a járványnak. Az aktív fertőzöttek száma majdnem eléri a 4400-at, többen vannak kórházban és a hétvégén ketten kerültek lélegeztetőgépre. 

A Semmelweis Egyetem rektora szerint a hússzorosa lehet a betegek valódi száma az azonosított fertőzöttekének. Merkely Béla az ATV-nek arról beszélt, hogy az első hullámban még nem cirkulált a koronavírus, nem volt túl sok esélye, hogy megfertőz valakit, azóta viszont, hogy behurcolták, tízszeresen cirkulál. Szerinte nem járunk messze a százezer betegtől, mert – mint mondta – az elmúlt tíz nap alatt többen fertőződtek meg, mint a járvány első szakaszában. 

A számok pedig várhatóan tovább emelkednek majd, legalábbis erre utalnak a szennyvízminták. Ezt már a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa mondta el a közrádióban. Szlávik János szerint a koronavírus-járványt csak védőoltással lehet majd megfékezni, addig pedig a szabályok betartásával lehetne kordában tartani. Ilyen a maszk megfelelő viselése. 


Reader's opinions

Leave a Reply