Új szomorú rekordot jelentettek, 195 ember halt meg egy nap alatt - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MAGYAR ZENEI ÓRA

23:00 24:00

JELENLEGI MŰSOR

MAGYAR ZENEI ÓRA

23:00 24:00


Új szomorú rekordot jelentettek, 195 ember halt meg egy nap alatt

Written by on 2021.03.17.

195 halálos áldozata volt egy nap alatt a járványnak idehaza, korábban még nem haltak meg ennyien egy nap alatt. Kevés tesztből is majdnem 3500 új fertőzöttet azonosítottak, ismét minden negyedik teszt pozitív lett. Százan kerültek lélegeztetőgépre egy nap alatt, így már az 1200 felé közelít a lélegeztetőn lévők száma és átlépte a tízezret a kórházban lévő betegeké. 

(UPDATE: rosszul közölte a lélegeztetőgépen lévők számát a koronavirus.gov.hu, a hír kiadása után két órával átírták az adatot. Mivel a gépre kerültek száma a korábbi közlés szerint pontosan százzal növekedett 1167-re, elképzelhető, hogy egyszerű elírás történt. Az országos tisztifőorvos is már az új adatot közölte az operatív törzs tájékoztatóján, eszerint kevesebben, 1128-an vannak lélegeztetőgépen. Egyéb kiadott adatot nem változtattak a mai közlésben. )

Az elmúlt napokhoz képest felgyorsult az oltási folyamat, egy nap alatt több mint ötvenezer új beoltottak jelentett a koronavirus.gov.hu. Ma újabb kínai vakcina szállítmány várható. A következő napokra tervezett oltásokról az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján számolunk be.


Reader's opinions

Leave a Reply