Új idei csúcson az új betegek és a halottak száma - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Új idei csúcson az új betegek és a halottak száma

Written by on 2021.03.04.

Hatezernél is több új fertőzöttet találtak, 150 felett az áldozatok száma egy nap alatt – közölte a koronavirus.gov.hu. Utoljára november végén, december elején jelentettek ennyire sok új fertőzöttet egy nap alatt. HAtezerötszáznál is több beteg van kórházban és nőtt a lélegeztetőn lévők száma is.

A kormányzati tájékoztató portál szerint folyamatosan zajlik az oltás, már 785 440 fő a beoltottak száma. Jövő hét szerdáig 530 ezren kaphatják meg a védőoltás első injekcióját. A háziorvosok 250 ezer embert a kínai, 31 ezret a Moderna vakcinával tudnak beoltani. A kórházi oltópontokan a Pfizer vakcinával oltják a legidősebbeket, az AstraZeneca készítményével pedig a 60 évesnél fiatalabb krónikus beteg felnőtteket.

Eddig 758 ezren, a lakosság mintegy 7,4 százaléka kapott oltást.

Éppen egy éve tart beszámolókat az operatív törzs. 2020-ban ezen a napon jelentette be a miniszterelnök, hogy naponta jelentkeznek a járvány állásáról. Tavaly március negyedikén két beteget jelentettek. Mostanra járvány harmadik hullámában járunk és 446 ezer fertőzöttet regisztráltak eddig.


Reader's opinions

Leave a Reply