Tömeges oltás jön: minden adag vakcinát beadnak, ami érkezik - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 21:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 21:00


Tömeges oltás jön: minden adag vakcinát beadnak, ami érkezik

Written by on 2021.03.03.

Módosult az oltási terv, minden érkező vakcinát egyből beadnak első dózisként. A tervek szerint így április közepéig minden regisztrált meg fogja kapni az első adag oltást, mert már az első dózis  is jelentősen csökkenti a súlyos betegség kialakulásának kockázatát. A második adag beadását kitolják a Pfizerrel és az AstraZeneca esetében. 

A kedden érkezett Pfizer-vakcinák után hamarosan megérkezik az újabb szállítmány az orosz Szputnyik oltóanyagból. A következő kínai vakcinaszállítmány pedig a hónap közepén várható.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint tömeges oltás lesz hétvégén, a 60 év alatti, krónikus betegek számára. A következő napokban több mint hetvenezer adag AstraZeneca vakcina érkezik a kórházi oltópontokra, segítségükkel a 60 év alatti, krónikus betegek kaphatják meg az oltást. Az érintettek a hét második felében sms-ben kapnak értesítést arról, melyik, a lakóhelyükhöz közel eső oltóponton várják őket. Több száz ilyen helyszín lesz az országban. A háziorvosok is oltanak. 


Reader's opinions

Leave a Reply