Tisztifőorvos: lecsengőben van a járvány - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MAGYAR ZENEI ÓRA

23:00 24:00

JELENLEGI MŰSOR

MAGYAR ZENEI ÓRA

23:00 24:00


Tisztifőorvos: lecsengőben van a járvány

Written by on 2020.06.02.

Egyértelműen „lecsengőben” van a járvány az országban – közölte az országos tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatóján. Müller Cecília szerint már tizedik napja ez a tapasztalat. Hozzátette, hogy folyamatosan elemeznek, hogy tapasztalatot nyerjenek, hogy milyen hatékonyabb intézkedésekre lesz szükség, ha a járvány visszatérne. A tiszti főorvos szerint a fiatalokat elenyésző arányban érintette a fertőzés, a betegek túlnyomó többsége idős ember. 

Ma reggelig 29 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel harmadik napja növekszik az új fertőzöttek száma. Öt újabb halottja van a hazai koronavírus-járványnak. Nőtt az aktív esetek száma is, jelenleg majdnem 1230-an vannak. A kórházban ápoltak száma valamivel meghaladja a 400 főt. 
Továbbra is fontos a szabályok betartása – erről beszélt operatív törzs ügyeleti központjának vezetője.

Lakatos Tibor hangsúlyozta: a védelmi szabályok megszegése miatt hétvégén már csak elenyésző alkalommal kellett intézkedniük a rendőröknek. Hangsúlyozta: a védekezés jelenlegi szakaszában is mindenkit arra kérnek, hogy tartsa be az érvényben lévő szabályokat, valamint fogadja meg az egészségügyi szakemberek tanácsait.


Reader's opinions

Leave a Reply