Tisztifőorvos: a tetőzésnél jár a harmadik hullám - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Tisztifőorvos: a tetőzésnél jár a harmadik hullám

Written by on 2021.04.13.

Bizonyosan “tetőzik a harmadik hullám.” – mondta az országos tisztifőorvos az operítv t tájékoztatóján. Müller cecília szerint vannak csökkenő mutatók, de lefele tartó tendenciáról egyelőre nem lehet beszélni. Kiemelte, hogy a brit mutáns olyan súlyos megbetegedéseket okoz, amely a fiatalokat is kórházi kezelésre kényszeríti, továbbra sok elhunyttal kell számolnunk.

Az oltási munkacsoport vezetője szerint pedig bármelyik oltásra várónak csöröghet a telefonja most már. György István azt mondta: az eddig regisztráltak 64 százaléka megkapta az oltást, a hétvégén pedig további 30 ezer iskolai és bölcsődei munkavállaló kap vakcinát. A másfél millió, eddig regisztrált idős emberből 1,4 milliót beoltottak, a többieket folyamatosan keresik a háziorvosok.

Tíz oltásra jelentkezett pedagógus közül kilenc már megkapta a vakcinát. Az emberi erőforrások minisztere közösségi oldalán azt írta: a regisztrált köznevelési, szakképzési és bölcsődei dolgozók csaknem 90 százalékát beoltották már, ami majdnem 200 ezer embert jelent. Kásler Miklós hangsúlyozta, hogy ez fontos az iskolák biztonságos újranyitása érdekében. A tárcavezető továbbra is mindenkit arra biztatott, hogy éljen az oltás lehetőségével.


Reader's opinions

Leave a Reply