Szomorú rekordok: áldozatok és minimális elvégzett teszt kedden - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Szomorú rekordok: áldozatok és minimális elvégzett teszt kedden

Written by on 2020.10.06.

Idehaza eddig soha nem vesztették életüket annyian a koronavírus-megbetegedéssel összefüggésben, mint ma reggelre. A járványnak húsz újabb áldozata van. 818 újabb megbetegedést regisztráltak, a fővárosban mintegy kétszázzal, Pest megyében mintegy százzal több lett a fertőzött. Kevesebben vannak kórházban, mint tegnap: 627 ember szorul ápolásra. 

Minél erősebb a járvány, annál kevesebb teszt fogy naponta – ez az utóbbi napok statisztikája. Ma reggelig mindössze 5700 tesztet végeztek el, a legkevesebbet eddig a második hullámban. A tegnapi naphoz hasonlóan minden hetedik teszt pozitív lett. Az Egészségügyi Világszervezet szerint akkor tekinthető kézben tartottnak a járvány, ha pozitív tesztek aránya nem éri el az öt százalékot. Magyarországon lassan egy hónapja e fölött van a mutató, ami azt mutatja, hogy a járványt nem sikerül kézben tartani. Az utóbbi napokban ráadásul folyamatosan csökkent a tesztek száma. 

Az Operatív Törzs jelenleg 25 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 83 osztálynál és 5 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt. 


Reader's opinions

Leave a Reply