Szlovénia nyit, Ciprus zár, az amerikaiak meg ne, veszik fel a második oltást - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Szlovénia nyit, Ciprus zár, az amerikaiak meg ne, veszik fel a második oltást

Written by on 2021.04.26.

Szlovéniában ma nyitnak a hotelek. Az éttermek, bárok teraszai, kerthelyiségei szombat óta látogathatók. Mivel a jövő héten iskolaszünet lesz, kedd munkaszüneti nap, és jövő hétvégén lesz a munka ünnepe is, valószínűleg sokan gyűlnek majd össze a szabadban. Az egészségügyi minisztérium továbbra is az óvintézkedések betartását kéri. Az országban tegnap 831 új fertőzöttet azonosítottak, és 9 koronavírusos beteg halt meg.

Cipruson szigorú karantént rendeltek el, miután hirtelen megugrott a fertőzöttek száma. Holnaptól az emberek csak munkába járhatnak el otthonról. A boltok közül csak a létfontosságú cikkeket árusító üzletek maradhatnak nyitva. A tervek szerint a lezárás két hétig lesz érvényben. A ciprusi kormány azt reméli, hogy ezzel csökken a kórházakra nehezedő nyomás.

Egyre több amerikai hagyja ki a koronavírus elleni oltás második adagját – írja a hvg.hu. Eddig több, mint 5 millióan nem vették fel a Pfizer vagy a Moderna vakcinájának a második dózisát, amit aggályosnak tart a járványügyi központ. Mivel sokan eleve elutasítják az oltást, így a tengerentúli hatóságoknak két kihívással is szembesülniük kell. Az oltóanyag hiányával is küzdenek a második körös oltásoknál.


Reader's opinions

Leave a Reply