Szinte hajszálra a múlt hétfői adatokat jelentették most is a járványban - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Szinte hajszálra a múlt hétfői adatokat jelentették most is a járványban

Written by on 2021.08.09.

156 új fertőzöttet azonosítottak és négy áldozata volt a járványnak a hétvégén – közölte az elmúlt három nap összesített adatát a koronavirus.gov.hu. Csaknem 5 és fél millió teljesen védett, kétszer oltott polgárról számolt be a, első oltást körülbelül 150 ezerrel többen vettek fel eddig összesen. Eddig 57 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 38 ezren már fel is vették azt. Kórházban hetvenöten, lélegeztetőn 11-en vannak. 

Minden pénteken délig jelenteniük kell a háziorvosoknak, hány oltatlan idős betegüket keresték fel azon a héten, és közülük mennyit sikerült meggyőzni a vakcina fontosságáról, írja a Telex. A személyes megkereséssel a még teljesen védtelen, viszont a fertőzés szempontjából különösen kockázatos korosztályt szeretnék minél nagyobb arányban beoltani, azonban a háziorvosok szerint a házalásra nem nagyon marad kapacitás. A lap szerint az eddigi tapasztalatok alapján a harmadik oltásért sincs roham.

Mindent megpróbál Szlovákia azért, hogy még többen oltassák be magukat. Az egyik ilyen akció az a lottójáték amelyen a teljesen beoltottak jelentkezhetnek. A résztvevők nagyösszegű készpénzt nyerhetnek. Szlovákiában eddig kétmillióan kapták meg mindkét adag vakcinát: ez még mindig kevesebb, mint a lakosság negyven százaléka. Közben az országban már szinte az összes új fertőzést a delta variáns okozza.

Különböző biztonsági intézkedéseket tervez Ausztria azért, hogy szeptembertől el tudják kezdeni a jelenléti oktatást. Ezek között szerepel például az, hogy a tanév első két hetében rendszeresen PCR tesztet fognak végezni az iskolákban azért, hogy kiszűrjék a fertőzött diákokat. Emellett az első időszakban a tantermeken kívül kötelező lesz a maszkviselés is a gyerekeknek.


Reader's opinions

Leave a Reply