Szerdán rekordot döntött a napi halálozások száma - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Szerdán rekordot döntött a napi halálozások száma

Written by on 2020.10.07.

Újra nyolcszáz feletti újabb fertőzöttet találtak és 24 áldozata is van a járványnak. Második napja dönt rekordot a halottak száma, összesen eddig 877 magyar halt bele a kór szövődményeibe. Az aktív fertőzöttek száma 23 ezer fölé nőtt, összesen eddig 33 ezer magyar betegedett meg. Majdnem harmincan kerültek kórházba egy nap alatt, és nőtt a lélegeztetőgépre kényszerülők száma is.

Nőtt az elvégzett tesztek száma, több mint 9700 laborvizsgálatból lett 816 pozitív. Ez azt jelenti, hogy a tesztek 8,39 százaléka lett pozitív. Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint akkor tesztelnek egy országban eleget, ha a pozitív tesztek aránya tartósan 5 százalék alatti, nálunk szeptember közepe óta nem volt ilyen nap.

A szennyvízvizsgálatok alapján nem várható növekedés a fertőzések számában, mindenhol stagnál a vírus örökítőanyagának koncentrációja.

Jelenleg 27 óvodában és 6 iskolában van rendkívüli szünet, 103 osztálynál és 5 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet vezettek be a koronavírus-megbetegedések miatt.


Reader's opinions

Leave a Reply