Súlyos károkat okozott a vasárnapi felhőszakadás - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Súlyos károkat okozott a vasárnapi felhőszakadás

Written by on 2020.06.15.

Halálos áldozata is volt a tegnapi viharnak. Az ország közepén leszakadó eső a Veszprém megyei Tótvázsonyban villámárvizet okozott, ami elsodort egy idős asszonyt. A katasztrófavédelem mentette ki a vízfolyásból, de már nem tudtak rajta segíteni.

A felhőszakadás a fővárosban és környékén súlyos károkat okozott. Az Alkotmány utcában az útra döntött egy platánfát a szél, beázott több intézmény és bevásárlóközpont, számos helyen bokáig, lábszárközépig érő víz árasztotta el az utakat és aluljárókat. Több helyen mogyorónyi jég hullott. A tűzoltóknak több mint 350 helyre kellett kivonulniuk.

Pilisborosjenőn pedig egy komplett mellékutcát mosott a 10-es főútra az eső. Hatalmas aszfaltdarabok és sok sár zúdult ki a főútra, amikor a hirtelen jött nagy eső miatt megcsúszott a domboldal.

A MÁV szerint tegnapi vihar több helyen megrongálta a vasúti felsővezetékeket, biztosítóberendezéseket. A károk nagy részét helyreállították, egyes helyeken még most is késésekre kell számítani, a gödöllői elővárosi vonatok pedig még nem közlekednek

A katasztrófavédelem azt kéri, hogy figyeljék az Meteorológiai szolgálat előrejezéseit és figyelmeztetéseit.


Reader's opinions

Leave a Reply