Rekordszámú, hat és félezer fertőzött, de korrigálni kell az adatokat - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00


Rekordszámú, hat és félezer fertőzött, de korrigálni kell az adatokat

Written by on 2020.11.16.

Egyáltalán nem stimmeltek a számok a koronavirus.gov.hu oldalon ma reggel. Rekordszámú, 6495 új fertőzöttet találtak, de az első közlés szerint csupán alig több mint hatezer tesztet végeztek el – tehát több lett volna az új azonosított fertőzött, mint az elvégzett tesztek száma. A koronavírus sajtóközpont másfél órával később kiadott egy közleményt, amely szerint a tesztek számát korrigálni fogják, adatközlési késedelem miatt.

Az összes fertőzöttről azonban így is mást ír a friss térkép és a szöveges dokumentum. A térképen ugyanis majdnem ötszázzal kevesebb az eddig összesen megfertőződöttek száma, mint amennyit a szövegben jelentettek. A szöveges tájékoztató alapján tehát tegnapról mára éppen hétezerrel lett magasabb a fertőzöttek száma a hat és félezer helyett, tehát a két adat közül valamelyik szintén nem helyes.

A fertőzöttek magas számát indokolhatja, hogy a múlt hét végén az addigi trendből messze kilógó, alig néhány új beteget jelentettek Borsodból, Hajdú-Bihar és SZabolcs-Szatmár megyékből – ma reggelre viszont extrém magasra szökött az innen jelentett új fertőzöttek száma: a megyék átlagának négy-nyolcszorosa, de még a mindig listavezető budapesti adatot is jóval meghaladják a számok.

A fővárosban ma 790, Pest megyében pedig 612 új beteget jelentettek, az országban 93 áldozatot követelt a járvány. Több mint kétszázan kerültek kórházba és összesen 582-en vannak lélegeztetőgépen.


Reader's opinions

Leave a Reply