Prágában tanácskoztak a V4-ek a koronavírusról - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Prágában tanácskoztak a V4-ek a koronavírusról

Written by on 2020.03.04.

Elindult szerdán a kormány hivatalos tájékoztató honlapja és a Facebook-oldala a koronavírusról. A legfrissebb adatok szerint még mindig nincs magyarországi fertőzött és már kétszáznál is több tesztet elvégeztek. Az oldalon interaktív számláló működik amelyen a Nemzeti Népegyészségügyi Központ és a WHO legfrissebb adatai is nyomon követhetők. A 93 ezernél is több igazolt megbetegedésre 50 ezernél is több már gyógyult beteg jut.

Közben rendkívüli csúcstalálkozót tartottak Prágában a visegrádi kormányfők. A legfőbb napirendi pont a koronavírus terjedésének megakadályozásával kapcsolatos teendők megvitatása volt. Abban állapodtak meg, hogy nem szabad pánikot kelteni, a legfontosabb pedig az országok közötti együttműködés, mert csak így lehet visszaszorítani a fertőzés terjedését. Orbán Viktor miniszterelnök az egyeztetés után azt mondta: bár Magyarországon még nincs fertőzés, nem ringathatjuk magunkat abba az illúzióba, hogy nem is jelenik meg a koronavírus. A kormányfő hozzátette: minden azon múlik, hogy mennyire leszünk fegyelmezettek.

Lakossági tájékoztatót készített a koronavírusról a Semmelweis Egyetem. Merkely Béla, az egyetem rektora arról beszélt, hogy a fertőző légúti megbetegedést okozó kórokozó sokkal kevésbé veszélyes, mint a kétezres évek elején elterjedt SARS-vírus. Hozzátette: a vírusfertőzés főleg az idős, krónikus betegekre jelent fokozott veszélyt. Mivel a koronavírusfertőzés akár tünetmentes is lehet, kiemelten fontos a fokozott kézhigiénia.


Reader's opinions

Leave a Reply