Pontosított a rendelet a maszkviselési szabályokon - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Pontosított a rendelet a maszkviselési szabályokon

Written by on 2021.11.19.

Megjelent a részletes szabályozás a holnaptól kötelező maszkviseléshez, ez alapján az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken kötelező viselni, az edzőtermekben, uszodákban és a vendéglátásban az ott dolgozóknak kell viselniük. Az oktatási intézmények maguk dönthetnek a maszk kötelezőségéről – megtiltani viszont nem lehet a viselését. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón jelentette be tegnap délután, hogy péntek éjféltől szigorítanak a járvány elleni küzdelem jegyében. A kötelező maszkhasználaton felül az egészségügyiseknek kötelező lesz a harmadik oltás, ezt december 10-ig kell felvenniük. Újra tilos felmondaniuk is a veszélyhelyzet ideje alatt. 

Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap azt is bejelentette, hogy a kisvállalkozások egy részét szintén bevonják a rezsicsökkentésbe, vagyis hatósági áron kapják majd az energiát.  Ez azokat a vállalkozásokat érinti, ahol a foglalkoztatottak száma legfeljebb tíz fő, illetve az éves árbevétel nem több mint négymilliárd forint.

A jövő heti oltási akcióhéten előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is bárki megjelenhet a kórházi oltópontokon. Egyes megyékben a szakrendelők is bekerültek az oltóhelyek közé. Az oltópontok listája a koronavírus tájékoztató oldalon megtalálható.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply