Orvosi tanácsok: így kerüljük el a szalmonellát a szezonban - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00


Orvosi tanácsok: így kerüljük el a szalmonellát a szezonban

Written by on 2020.08.18.

Ne fagyasszuk újra az egyszer már megolvadt fagyit és különösen ügyeljünk az ételek hűtésére – ezzel kerülhetjük a nyáron gyakori szalmonellafertőzést. A Semmelweis Egyetem azt írja, hogy az ételmérgezés egyik leggyakoribb forrása a nem megfelelően megsütött, majd helytelenül, hűtés nélkül tárolt hús. Különösen a szárnyas és a darált húsok elkészítésénél kell az alaposságra figyelni, de a tojástartalmú ételek is kifejezetten romlandók. A szalmonellafertőzés akár egy hétig is tarthat, de kézmosással és figyelmes ételtárolással elkerülhető – figyelmeztet az egyetem családorvosi tanszékének docense,. 


Reader's opinions

Leave a Reply